Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk.

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Happy Earth Day! 🌎 💚

Vandaag vieren we de dag van de aarde oftewel Earth Day. Elk jaar komen op 22 april meer dan 1 miljoen mensen van over 193 landen bij elkaar om de aarde een stukje duurzamer maken.

In Nederland vertegenwoordigt Stichting Dag van de Aarde de wereldwijde Earth Association. Dit jaar staat vooral de strijd tegen plastic centraal. Via hun website kun je hiervoor de ‘Global Plastics Treaty’ tekenen als steunbetuiging voor de strijd tegen plastic.

Verder kunt u via de website nog veel meer initiatieven ontdekken.

Daarnaast draagt u doordat u lid bent van SlimmemeterPortal ook al bij aan een duurzamere wereld. Want de schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Inzicht in uw energieverbruik is dus heel belangrijk.

aarde2a

Verbeteringen achter de schermen: SlimmemeterPortal klaar voor de toekomst!

Zoals u misschien weet zijn we bij SlimmemeterPortal altijd bezig om onszelf te ontwikkelen. En dit is de laatste tijd niet anders geweest.

Op de achtergrond hebben we onze website dan ook flink verbeterd. Aan de voorkant is hier niet veel van te zien, maar aan de achterkant des te meer. Deze update biedt u dan ook een snellere en beter beveiligde portal. En zorgt er voor dat SlimmemeterPortal weer helemaal klaar is voor de toekomst!

We verwachten het niet, maar mocht u nou toch tegen problemen op de website aanlopen dan horen we dat uiteraard graag van u. Alvast bedankt!

update500

Laat u inspireren door de verhalen van anderen!

Tussen 15 en 20 september hebben wij tijdens onze fietstocht naar Terschelling verhalen opgehaald bij gebruikers over het verduurzamen van hun woning. We nemen u mee in hoe andere gebruikers SlimmemeterPortal.nl hebben gebruikt voor hun eigen energie transitie.

Neem hier een kijkje naar alle verhalen.

Verhalen van gebruikers500

Volg de fietstocht en de verhalen

Ga naar de volgende pagina om de fietstocht en de verhalen te volgen. We doen ons best om elke dag een update te doen, dit kunt u natuurlijk ook zien op onze Facebook en Instagram pagina.

500fiets

Wij stappen af voor een goed verhaal! Fietstocht-artikel

Op 20 september vindt het jaarlijkse Springtij festival plaats op Terschelling. Drie dagen vol met sprekers, workshops en excursies over hoe we samen Nederland kunnen verduurzamen. SlimmemeterPortal draagt hier een steentje aan bij. We gaan daarom ook graag op een zo duurzaam mogelijke manier naar het festival toe.

Paul

Tussen 15 en 20 september fiets ik, Paul Span - initiatiefnemer van SlimmemeterPortal.nl - daarom van Eindhoven naar Harlingen.

Onderweg stap ik af bij gebruikers van SlimmemeterPortal voor een goed verhaal. Bent u trots op uw duurzame woning of wilt u juist laten zien wat er ook allemaal mis kan gaan?  Heeft u een mooie besparing behaald door het inzicht van onze portal, gewoon een leuke ervaring om te delen of wilt u zelfs een stukje mee fietsen? Dan horen we dit graag!


Paul Span is mede door zijn reis naar Spitsbergen in 2018 bevlogen geraakt om bewuster om te gaan met energie en anderen te helpen besparen. Van deze reis heeft hij ook een video gemaakt die te vinden is op YouTube. Spitsbergen 2018, een reis met een missie.

Snap u ook niets van het Energie prijsplafond?

U vindt hier het artikel met uitleg over het energieplafond 2023.

Energieplafond

Sluimerverbruik onder de 100 Watt is goed

Energiecoach Nico Lommerse geeft aan dat sluimerverbruik onder de 100 Watt goed is. Wat is uw sluimerverbruik?

Bekijk hier de uitzending. Het onderwerp begint bij 9 minuut en 44 seconde (9:44) van de uitzending.

Meldpunt-2

100.000 gebruikers van SlimmemeterPortal.nlÂ đŸŽ‰Â đŸ„‚

Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan dus gaan we contact opnemen met deze honderdduizendste gebruiker die zich nog van geen kwaad bewust is en hij/zij krijgt van ons een LifeTime PlusAccount met natuurlijk een feestelijke taart.

Dit is natuurlijk geen reden voor ons om achterover te gaan leunen. We hebben leuke ontwikkelingen op de lijst staan die gaan komen. Zo zijn we op dit moment druk bezig met het testen van het kunnen delen van je energieverbruik met je vrienden.

honderdduizend500

Inmiddels is de taart verstuurd, ontvangen en ook op. De gelukkigen zijn woonachtig in Horst te Limburg 🎉.

honderdduizend500

Kijk! SlimmemeterPortal bij de NOS

Op het moment dat u op vakantie bent en dus niet thuis bent kunt u heel mooi zien wat uw minimale verbruik is. U denkt natuurlijk dat u alles uit heeft gezet. 😅

Een gebruiker van SlimmemeterPorta.nl laat in het onderstaande filmpje zien hoe zijn sluimerverbruik er in de portal uit ziet.

https://nos.nl/artikel/2438739-thuis-energie-besparen-ook-in-zomer-opletten-en-creatief-zijn

nos 500

We zijn tip van de maand bij de Consumentenbond

SlimmemeterPortal was in december Tip van de Maand van de Consumentenbond! U heeft misschien al gehoord over de sterk stijgende energieprijzen. Door deze stijging is het extra belangrijk om het energieverbruik in de gaten te houden. De Consumentenbond raadt daarvoor onze portal aan. Vooral het inzicht in het sluimerverbruik noemden ze handig. Hiermee krijgt u inzicht in het energieverbruik van de apparaten die altijd aanstaan, zoals de koelkast en vriezer. Wilt u ook weten wat uw sluimerverbruik is? Of gewoon extra inzicht in uw verbruik krijgen?

Consumenten bond news 02

Universiteit Twente spoort doormiddel van onze portal fout op in de slimme meter.

Onze portal geeft niet alleen inzicht in uw verbruik maar wij helpen ook het hele proces van data verwerking te verbeteren. Zo kwamen onderzoekers van Universiteit Twente door middel van onze portal er achter dat er teruglevering kan zijn zonder dat u zonnepanelen heeft. Geld verdienen met een slimme energiemeter!

Rapporten zonder grafieken! rapport 500

Elke maand produceren wij duizenden rapporten die onze gebruikers meer inzicht geeft in hun energieverbruik. In de rapporten van afgelopen maand gaat er alleen iets goed mis. Er ontbreken veel grafieken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om eerlijk te zijn weten we nog niet waar het door komt maar zo makkelijk maken we ons daar natuurlijk niet van af. Wij gaan ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk te herstellen.

De temperatuur gegevens zijn weer beschikbaar. temp2

Zoals u waarschijnlijk al heeft gezien worden er op dit moment geen temperatuur gegevens meer getoond in onze protal. Dit komt door een storing bij de aanlevering van deze gegevens bij het KNMI. We hebben dit tijdelijk opgelost en zijn bezig om dit op een degelijke manier op te lossen.

De verklaring van het KNMI kunt u hier terug vinden. Excuus voor het ongemak.

Krantenartikel leidt tot recordaantal aanmeldingen noordhollandsdagblad

Het Noordhollands Dagblad publiceerde vorige maand een artikel, met als titel "Geen grip op kosten energie".

Dit artikel leidde tot een recordaantal aanmeldingen in die maand. Op Ă©Ă©n dag zelfs 650 aanmeldingen. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

In het artikel wordt ingegaan op het onder controle krijgen van je energiekosten op basis van een gedetailleerd inzicht op je energieverbruik, doormiddel van SlimmemeterPortal.nl.

Bekijk hier het artikel  Geen grip op kosten energie, Noordhollands Dagblad Illustratie: Pieter Hogenbirk

SlimmemeterPortal.nl

De wasbeurt is inmiddels gelukt wassen 500

Afgelopen maand is de winnaar van de wasbeurt vroeg in de ochtend uit bed gebeld om de panelen schoon te maken. Dit hebben we natuurlijk door een echte glazenwasser laten doen. We kregen een warm ontvangst en een tompoes bij de koffie omdat mevrouw Woudstra jarig was. Ik zou haast zeggen dit moeten we vaker doen ;-)

Mogelijk  uitstel nieuw  energielabel Energielabel 500

Minister Kajsa Ollongren moet het nieuwe en duurdere energielabel voorlopig uitstellen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Lees hier het artikel op de site van Vereniging eigen huis